Bára Basiková o hudbě svého života

2. březen 2024

Bára Basiková vypráví o hudbě, která ji obklopuje a bez níž si nedovede život představit. Dnešní téma je ukázkou, jaké žánry má ráda. 

Po Karlu Gottovi, Mekym Žbirkovi, Heleně Vondráčkové nebo Michalu Horáčkovi přebírá pomyslnou štafetu sobotního hudebního pořadu na Dvojce Bára Basiková.

Přední česká interpretka, oceňovaná zpěvačka, která se věnuje nejrůznějším hudebním žánrům, člověk širokých kulturních zájmů, autorka dvou knih a mnoha písňových textů, ale také máma a  jak sama říká – obyčejná a normální žena nás každou sobotu vezme do světa svých oblíbených písní. Čím ji vybrané skladby ovlivnily či inspirovaly? Jaké životní období jí připomínají? Jakých hudebníků si váží a čím ji hudba naplňuje obecně?

Stejně tak, jako se sama Bára objevila a objevuje v mnoha hudebních zákoutích, od klasiky, přes rock a pop až po muzikál, bude coby moderátorka Dvojky vždy po 10. hodině nabízet pestrou paletu písní a interpretů, které a kteří tvoří její hudební vesmír. A možná i ten náš.

autor: Bára Basiková
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.