Bible je černobílá! Říká křesťanská influencerka Veronika Gažíková

12. květen 2024

Veronika Gažíková tvoří instagramové, tiktokové a youtubové účty Divoká Tvorkyňa a Učeník Ježiša Krista. Na TikToku ji sleduje přes 70 tisíc lidí, na Instagramu skoro 10 tisíc a vzbuzuje značné kontroverze. Jaký je svět podle Veroniky? To v rozhovoru s ní mapuje Hergot!.

Veronika samu sebe definuje jako znovuzrozenou křesťanku. Na sítích o své církevní příslušnosti ale příliš nemluví a říká, že pro ni ani není zásadní. „Já jsem se znovuzrodila přes internet, byla to osoba online, skrze kterou jsem slyšela evangelium,” říká Veronika.

Zároveň ale přiznává, že nejbližší je jí myšlenkový proud Apoštolské církve, která patří mezi evangelikální křesťanská vyznání. K výkladu Bible ale náboženské představitele nepotřebuje, protože vnímá její sdělení jako jednoznačná. „Bible je dost černobílá (…) pokud člověk nevěří Bibli a nevěří Bohu, tak potom ani nedokáže poznávat Boha.”

V souladu s radikálními myšlenkami teologie prosperity Veronika zastává názor, že pokud se člověk správně modlí, Bůh splní všechny jeho modlitby. I proto se Veronika často modlí za uzdravení nemocných a věří, že budou uzdraveni. A dokonce, že je Bůh může ochránit i před nemocemi ve stáří. „Věřím tomu, že člověk nemusí umřít na nemoc. Zkrátka umřeme tak, že, jak se říká, vypustíme duši.”

Jak k Veronice podle ní promlouvá Bůh a jak jí vysvětlil, že reinkarnace neexistuje? Jaký je Veroniky cíl jakožto křesťanské influencerky? Jak Veronika reaguje na hejty? A je Bible černobílá?

Spustit audio

Související