RECEPT - Hermelín smažený s houbami a bezlepkové Staročeské brambory
Hermelín smažený s houbami
300 g hub (bedel), 1 lžíce másla, tlučený kmín, špetka chilli koření, sůl, 300 g sýra (hermelín), mouka, vejce, strouhanka na obalení, olej na smažení
Houby pokrájíme (u bedlí ovšem zachováme kloboučky vcelku) a podusíme na másle, okořeníme a osolíme. Hermelín nakrájíme na plátky, vždy mezi dva plátky vložíme podušené houby, spojíme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a usmažíme v dobře rozehřátém oleji. Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou.
Staročeské brambory (bezlepkové)
brambory podle počtu strávníků,drcený kmín, sůl, pepř, majoránka, 2 stroužky česneku, mletá červená paprika,libeček, olej
Brambory oloupeme (nové brambory můžeme očistit a nechat je částečně se slupkou), nakrájíme je na slabá kolečka, rozložíme na plech, osolíme, opepříme, přidáme červenou papriku, majoránku, utřený česnek, libeček (nemusí být), kmín. Pokapeme menším množstvím oleje a upečeme v troubě předehřáté asi na 180 stupňů.
Informace pro diabetiky: 1 brambora velikosti vejce se rovná 1 VJ
Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.