RECEPT - Rybí filé po indicku a bezlepková Kuřecí prsa v zelí

Rybí filé po indicku

600 g filé, sůl, 100 g oleje, 200 g brambor, 400 g rýže, 20 g cibule, 150 g majonézy, koření kari, petrželka nebo hlávkový salát

Filé nakrájíme na porce, osušíme a necháme chvilku odležet. Připravené porce z obou stran osmažíme na oleji tak, aby byly dobře propečené. Jednotlivé porce pak srovnáme do mísy, kolem naskládáme vařené brambory nakrájené na kolečka a přidáme dušenou rýži. Porce ryby posypeme nakrájenou cibulí a zalijeme majonézou, kterou jsme dochutili solí a kořením kari. Zdobíme petrželkou nebo hlávkovým salkátem.

Kuřecí prsa v zelí (bezlepkové)
Kuřecí prsa, cibule, kousek čerstvého zelí, 1 lžíci Solamylu, sůl, 1/2 lžičky cukru, 3 lžíce oleje, 1 dcl vody

V misce smícháme Solamyl, sůl, cukr, olej a vodu. Maso nakrájíme na nudličky, přidáme ke směsi, promícháme a pak prudce opékáme na pánvi asi 2 minuty. Pak přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a zelí a dusíme do změknutí. Podáváme s bezlepkovým chlebem.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.