RECEPT - Španělská studená polévka a bezlepkové Kotlety s broskví

Španělská studená polévka - gazpacho

500 g rajčat, 1 velká cibule, 1 salátová okurka, 1 dl bílého vína, 3 stroužky česneku, 2 zelené papriky, 3 lžíce oleje (nejlépe olivového), citrónová šťáva, sůl, mletý pepř, špetka mleté pálivé papriky, špetka dobromysli, několik čerstvých listů bazalky, 1/2 l odtučněného kuřecího vývaru, petrželka, pažitka, 4 plátky bílého chleba, máslo

Očištěná rajčata, cibuli, polovinu okurky, česnek, papriky, olej a víno rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, pálivou papriku, dobromysl a bazalku a ještě chvíli mixujeme. Pak spojíme s kuřecím vývarem, promícháme, dochutíme, přidáme zbytek okurky rozkrájený na kostičky, posypeme sekanou petrželkou a pažitkou, vychladíme. Podáváme s kostičkami bílého chleba osmaženými na másle.

Kotlety s broskví (bezlepkové)
4 vepřové kotlety, 4 plátky anglické slaniny nebo bezlepkové šunky, 4 půlky broskve (čerstvou nebo zavařenou), 4 vejce, strouhaný sýr, sůl, olej

Kotlety osolíme a prudce opečeme na pánvi. Potom je vložíme na pekáč a na každou kotletu položíme slaninu nebo šunku a polovinu broskve. Nakonec rozšleháme vajíčka se sýrem a na každou broskvi dáme doprostřed malý kopeček. Dáme zapéct.

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.