Český rozhlas Brno zazářil uprostřed Evropy

31. srpen 2015

Jedním z vrcholů slavností Brno – město uprostřed Evropy se už tradičně stal program Českého rozhlasu Brno. V sobotu 20. června rozhodně neudělal chybu ten, kdo zamířil na náměstí Svobody. Zatímco po kolejích jezdily tramvaje - babičky včetně rekonstruované parní Caroline, na pódiu se střídali jedineční hosté.

Úderem třinácté hodiny zahrál Jožka Šmukař se svou cimbálovou muzikou. „A nebyl sám. Postupně lidé slyšeli Skyey Gospel, Big Band Konzervatoře Brno a samozřejmě také tradiční hvězdy – Marthu a Tenu Elefteriadu,“ potvrdil ředitel Českého rozhlasu Brno Jaromír Ostrý.

U rozhlasového stánku si návštěvníci mohli nechat udělat na speciální papír s logem Českého rozhlasu Brno rychloportrét od karikaturisty Lubomíra Vaňka, na své si přišly i děti, které za namalování obrázku rodiny obdržely hračku a balonek. A část návštěvníků si rozhlas vychutnala ještě jiným netradičním způsobem. Pokud měli štěstí, dostali kus rozhlasového dortu.

Ochuzeni nebyli ani posluchači naší stanice u svých přijímačů. Vše mohli sledovat prostřednictvím živých vstupů a odpoledního Rendez-vous s Junákem z improvizovaného studia přímo na náměstí.

Nechyběla ani soutěž pouličních muzikantů a vrcholem dne byl koncert Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma a jeho sólistů k 75 letům uskupení. K tomuto výročí převzal dirigent Vlado Valovič a manažer Big Bandu Tibor Lenský z rukou vedoucího programu ČRo Brno Jiřího Kokmotose narozeninový dort. Na pódiu se hudebníci objevili v 19.30 a hráli až téměř do desáté hodiny večer. Tedy tak akorát, aby diváci stihli i ohňostroj nad hradem Špilberkem, k němuž Český rozhlas Brno vysílal hudební doprovod.

Podívejte se na fotogalerii ze Dne s Českým rozhlasem Brno

autoři: Miloš Šenkýř , Petra Eliášová

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.