Ještě více informací z regionu, přidáváme půlhodinu vysílání z Brna

1. březen 2017

Jaro je obdobím změn a novinek. Český rozhlas Brno se ke společnému programu všech regionálních stanic připojí o 30 minut později než dosud. Zároveň přináší několik novinek.

Pozdější čas odpoledního pořadu s blahopřáními, nový zpravodajsko-publicistický pořad a další zprávy z jižní Moravy a Zlínska navíc. To jsou největší změny, které v programu Českého rozhlasu Brno nastávají od pondělí 27. února.

Od tohoto data po 17. hodině jsme pro posluchače připravili nový pořad plný zpravodajství a publicistiky s názvem Den na Moravě.

Posluchačům přinese rozšířenou předpověď počasí, souhrn aktuálního dění na jihu Moravy a ve Zlínském kraji i rozšířené informace o těch nejzajímavějších věcech, aktuální informace nejen ze silnic, ale také z veřejné dopravy. Uslyšíte také o aktuálních případech policistů, hasičů i záchranářů.

Součástí Dne na Moravě se stává i publicistický cyklus Co vy na to?, který jste byli zvyklí slýchat od 18 hodin. Zajímavé rozhovory s odborníky na aktuální téma můžete nadále slyšet po půl šesté.

Populární pořad určený dechovkovým i folklórním blahopřáním Morava, krásná zem, začne svou podvečerní hodinku po zprávách v 18 hodin. V tomto kroku jsme vyšli vstříc našim posluchačům, kterým tento čas vyhovoval více než dosavadní 17. hodina.

A nový čas má také folklórní speciál Na moravskou notu, který začíná po 19. hodině. Zpravodajská relace v sedm večer je další novinkou, dříve zazněly poslední zprávy z regionu už v 18:00.

Kromě těchto viditelných změn si ve vysílání všimnete také návratu Interview do odpoledního Rendez-vous v pravidelném čase 15:30 od pondělí do čtvrtka.

Na novinky se můžete těšit i o víkendu. Na 17. hodinu se posouvá kulturní magazín Zelný rynk a podvečerní Blahopřání s písničkou se v sobotu i v neděli dočkáte v 18 hodin. Zároveň se do vysílání vrací reprízy pořadů Tajuplný ostrov (neděle v 17:05) a Jak na tom jsem, pane doktore (sobota 13:05).

autor: ska

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.