České a slovenské muzikálové hvězdy zazáří v Ostravě

23. říjen 2017

Dům kultury města Ostravy je pro letošní rok místem, kde se uskuteční v pořadí již pátý společný vánoční koncert Českého rozhlasu a Rozhlasu a televízie Slovenska. Na jednom podiu se v čase adventním potkají hvězdy české a slovenské muzikálové scény za doprovodu Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma.

Nenechte si první prosincový den ujít jedinečný hudební zážitek. Dům kultury města Ostravy přivítá na jednom podiu legendární Rozhlasový Big Band Gustava Broma, jež pod vedením dirigenta Vladimíra Valoviče doprovodí populární představitele české a slovenské muzikálové scény.


Termín koncertu: 1. 12. 2017, od 19.00 hodin
Adresa: Dům kultury města Ostravy, ul. 28. října 124/2556, Ostrava
Předprodej: www.dkmoas.cz (99 Kč)

Těšit se můžete na Kamila Střihavku, Petru Janů, Michaelu Gemrotovou, ze slovenských interpretů vystoupí Andrea Zimányiová, Peter Cmorik a Pavol Hammel. Večerem bude provázet moderátorská dvojice Jitka Novotná a Roman Bomboš. Koncert se koná pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje a primátora Statutárního města Ostrava.

O Rozhlasovém Big Bandu Gustava Broma
Orchestr, který založil Gustav Brom, zahájil profesionální kariéru svým angažmá v červnu 1940 v hotelu Radhošť v Rožnově pod Radhoštěm. Za dobu své existence získal světové renomé.

V šedesátých letech minulého století se zařadil podle amerických odborníků mezi 10 nejlepších big bandů světa. S kapelou hostovaly největší hvězdy jazzu i popu – Maynard Ferguson, Dizzy Gillespie, Diana Ross and The Supremes, Ray Conniff, Ben Cramer, VOX, Bill Ramsey a další.

Dodnes přicházejí noví hráči, kteří zde získávají neocenitelné zkušenosti a zároveň udržují věčně mladého ducha kapely. Do programu se tak dostávají i moderní aranžmá a repertoár se neustále vyvíjí. Právě taková je budoucnost pod vedením dirigenta Vlada Valoviče.

autor: Martin Novák

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.