Nové hlasy Českého rozhlasu Zlín se představují

20. říjen 2017

Už za necelé dva týdny posluchači ve Zlínském kraji vymění Pavla Kašpara a Milana Nohu za dva nové hlasy. Kdo jsou moderátoři, kteří je v Českém rozhlase Zlín budou provádět pořady Dobré ráno, Moravo a odpoledním Rendez-vous?

Posluchači, kteří jsou ve Zlínském kraji zvyklí poslouchat Český rozhlas Brno, se nemusí bát, že by se startem Českého rozhlasu Zlín přišli o své oblíbené pořady. Od 2. listopadu se na ně těší noví moderátoři ranního pořadu Dobré ráno, Moravo! a odpoledního Rendez-vous.

Už v pět hodin ráno usedne za mikrofon zlínského studia Petr Uhřík. Rozhlasová práce pro něj není ničím novým, v různých rádiích působí už pětadvacet let. Co ale brzké ranní vstávání, nebude mu dělat problémy?

„Myslím, že žádné větší trauma mi to nezpůsobí, protože několik posledních let jsem strávil jako ranní moderátor v jiném rádiu. Věřím tomu, že to zvládnu i tady,“ usmívá se Petr Uhřík. Prozradil na sebe, že ve volném čase rád vaří a s manželkou chová německé dogy.

Pro posluchače ranního vysílání je jistě dobrá zpráva, že pokud se pamatuje, tak do práce ještě ani jednou nezaspal. Na co se v novém angažmá nejvíc těší? „Těším se na posluchače z každého koutu našeho regionu a doufám, že si spolu i popovídáme,“ dodává ranní moderátor, který poprvé odvysílá pořad Dobré ráno, Moravo už 2. listopadu v 5 hodin ráno.

Do rozhlasu poprvé vstoupil v osmi letech

Pavel Vacek je druhým novým hlasem, na který se mohou posluchači ve Zlínském kraji těšit. Ani moderátor odpoledního Rendez-vous není na rozhlasových vlnách žádným nováčkem.

„Už moje první umělecké kroky směřovaly do rozhlasu. Asi v osmi letech jsem udělal konkurz, tehdy to ale byly rozhlasové hry a dramatická tvorba, které se s dvacetiletou pauzou věnuji neustále,“ říká herec, který to do svého druhého zaměstnání má ze zlínského studia opravdu kousek – asi 300 metrů.

Pavel Vacek

Nejvíc se těší na novou zkušenost s živým vysíláním, které zatím v roli moderátora nevyzkoušel. „Doufám, že rozhlasu nakouknu trochu hlouběji pod pokličku,“ těší se. Stejně jako jeho ranní kolega svůj pořad poprvé odvysílá 2. listopadu, Rendez-vous začne tradičně ve 13:04.

autoři: Saskia Mišová , ska
Spustit audio