Přijďte prožít krásné chvíle do zlínského studia Českého rozhlasu Brno

29. květen 2015

Bývalá vila Jana Antonína Bati – současné sídlo zlínského studia Českého rozhlasu Brno – bude od pátku 29. května do středy 3. června otevřená dětem i dospělým. Návštěvníkům bude zpřístupněna každý den od 8.30 do 16.30 hodin.

Český rozhlas je už řadu let mediálním partnerem Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež. I proto v rámci jeho 55. ročníku se letos otevřou prostory zlínského studia Českého rozhlasu Brno široké veřejnosti.

Lidé si budou moci prohlédnout nejen zajímavé prostory nádherné funkcionalistické vily Jana Antonína Bati, ale také samotné rozhlasové studio. V dopoledním Apetýtu budou navíc každý den exkluzivní festivaloví hosté. Příchozí se tak mohou stát „tichými diváky“ živého vysílání.

Pro odvážné děti připravil Český rozhlas Brno možnost namluvit si vlastní profi-zvukovou nahrávku a zkusit si tak práci rozhlasového moderátora.

Pro odvážné děti připravil Český rozhlas Brno možnost zkusit si práci rozhlasového moderátora
Milovníci dětských večerníčků se mohou těšit na promítání oblíbených pohádek

Milovníci dětských večerníčků se mohou těšit na promítání oblíbených pohádek. Zváni jsou velcí, malí a samozřejmě i ti nejmenší.

Ve spolupráci s 14|15 BAŤOVÝM INSTITUTEM bude v prostorách vily k vidění výstava věnovaná historii samotné vily a rodině Jana Antonína Bati.

V neděli 31. května se navíc v 13.00 a v 15.00 hodin uskuteční komentované prohlídky s Hanou Kuslovou, historičkou Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně a s Ladislavou Horňákovou, kurátorkou sbírky architektury Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně.

autor: Saskia Mišová

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.