Přijďte se podívat do Českého rozhlasu Brno

8. září 2016

Den otevřených dveří nabídne setkání s oblíbenými moderátory i hosty, které znáte z našeho vysílání.

Po čtyřleté pauze se letos opět vrací Den otevřených dveří v Českém rozhlase Brno. Dveře budovy na Beethovenově 4 v Brně budou pro všechny návštěvníky dokořán v soboru 10. září mezi devátou hodinou ráno a čtvrtou odpolední.

Nahlédnout bude možné do studia, kde se natáčejí Toulky českou minulostí, projít foyer odkud živě přenášíme koncerty „Na živú notečku“ i do studia, odkud se bude po celý den živě vysílat.

A nebude to vysílání ledajaké. Úvodní hodinu odvysílají společně Jaromír Ostrý, Josef Veselý a Jiří Kokmotos, v dopoledním vysílání se prostřídají oblíbení moderátoři a moderátorky Apetýtu i Blahopřání s písničkou.

Od 13 hodin je připravené vysílání Blahopřání s písničkou speciál, kde budou živě zpívat moderátoři Květa Navrátilová a Jiří Helán.

Odpolední vysílání převezmou Zdeněk Junák s Marcelou Antošovou a Milanem Nohou. Celý den můžete vysílání sledovat i doma prostřednictvím webové kamery v našem studiu.

Moderátoři a další osobnosti, které znáte z vysílání, ale nebudou jen schovaní ve studiu za mikrofonem. Po celý den se budou setkávat s posluchači přímo ve foyer budovy Českého rozhlasu Brno. Pozdravit posluchače přijde dopoledne i oblíbený odborník na bylinky otec Adolf Pleskač.

Odpoledne také přijdou zazpívat naše posluchačky z Moravan u Kyjova s jejich Ženským pěveckým sborem Moravjanky.

Tím ale zajímavosti Dne otevřených dveří v Českém rozhlase Brno nekončí. Připravený máme i program pro děti (s drobnými odměnami) a pro své blízké si můžete natočit vzkaz v profesionálním rozhlasovém studiu.

Nezůstávejte v sobotu doma, přijďte se podívat k nám!

autor: ska
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.