Nový hlas v Dobrém ránu

2. srpen 2010

Také si nedovete představit vstávání bez společnosti Českého rozhlasu Brno? Pak teď budete trávit ráno vždy s některou z trojice moderátorek Monika Brindzáková, Petra Polzerová a Markéta Jetelová. Právě Markéta je čerstvou posilou týmu, na našich vlnách ji můžete slýchat teprve od začátku druhé půlky letních prázdnin.

Markéta Jetelová ovšem není za rozhlasovým mikrofonem žádným nováčkem. V soukromých stanicích úspěšně moderovala už od roku 1999. "Moderování je pro mě ta nejkrásnější práce pod sluncem a moc si vážím toho, že ji můžu dělat," tvrdí Markéta. Před prvním usednutím do studia ještě stačila mimo jiné vystudovat Pedagogickou fakultu brněnské Masarykovy univerzity, obor učitelství. Vyzkoušela si také práci v divadle. Markéta má ráda moře, žluté růže, dobrá divadelní představení, své rodiče a manžela. "Nejvíc ze všeho mám ale ráda svoje děti – dceru Terezku a syna Václava," prozradila naše nová kolegyně.

Ze všech tří moderátorek Dobrého rána se teď budete potkávat nejčastěji právě s Markétou Jetelovou. Monika Brindzáková totiž úspěšně kloubí práci pro rozhlas s působením v brněnském studiu České televize. V jejím vysílání můžete vídávat i Petru Polzerovou. "Nejvíce času mi ale jednoznačně zabere práce zprávařky Českého rozhlasu Brno," vysvětluje Petra.

Dobré ráno vysíláme každý den (včetně sobot, nedělí a svátků) vždy od 5 do 9 hodin. Pořad nabízí koktejl zajímavostí i zpravodajství, soutěže, aktuální informace o počasí a dopravě, spoustu pozvánek na kulturní akce i rozhovory s osobnostmi sportu. To vše v záplavě dobré domácí muziky od padesátých let až do současnosti.

autor: hon
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.