Recepty Apetýtu

  • Kysané zelí je plné vitamínů, které zvlášť na podzim nutně potřebujeme. - Foto: Czech Specials
    Recepty Apetýtu21. října  2017 v 11:00       

    Vitaminový salát podle Zdeňka Junáka

    Ve čtvrtečních Srdcovkách Zdeňka Junáka posluchače zaujal moderátorův recept na výborný podzimní salát plný vitamínů. Pro velký zájem ho pro vás Zdeněk Junák sepsal.

     
  • Kyselé okurky a lák jsou základem omáčky. - Foto: CC0 Public domain
    Recepty Apetýtu20. října  2017 v 11:00       

    Oharková omáčka

    Nakládané okurky nechyběly snad v žádné spíži a v zimě byly vítaným zpestřením hlavních jídel. A v tomto případě spolu s...

     
  • Řídké těsto se kdysi nalévalo přímo na plotnu (ilustrační foto). - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu19. října  2017 v 11:00       

    Naléváky

    Starobylý a jednoduchý pokrm, který si Jiřina Pilátová pamatuje ze svého dětství v Žítkové. Řídké těsto se kdysi nalévalo...

     
  • Moravský vrabec - Foto: Dagmar Cestrová
    Recepty Apetýtu18. října  2017 v 11:00       

    Moravský vrabec s knedlíkem a se zelím

    Jedno z nejklasičtějších jídel napříč regiony, i když název ho zařazuje přímo na Moravu. Vepřové kousky často kromě knedlíků...

     
  • Lejanec je vlastně koláč z řídkého těsta s drobenkou - Foto: Patrik Rozehnal
    Recepty Apetýtu17. října  2017 v 11:00       

    Lejanec

    Tento recept většinou najdete v kuchařkách pod názvem ovocný táč, nebo jednoduše koláč s drobenkou. Zásadní rozdíl je ale...

     
  • Škvarky jsou základní surovinou na krajance. - Foto: Ladislav Bába
    Recepty Apetýtu16. října  2017 v 11:00       

    Krajance

    Tyto slané buchty jsou jednoduché a poměrně laciné. Dříve se hodně pekly hlavně proto, že jsou vydatné a dlouho vydrží....

     
  • Švestkový jahelník - Foto: Andrea Zahradníková
    Recepty Apetýtu13. října  2017 v 11:00       

    Jáhelník

    Na tuhle tradiční pochoutku vám stačí jen pár ingrediencí a hlavně žádná mouka. Pokud se tedy musíte nebo chcete vyhýbat...

     
  • Do chabašťové polévky nepatří chrastí, ale zelí. - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu12. října  2017 v 11:00       

    Valašská chabašťová polévka

    Chabaští je něco, co běžně do kuchyně nepatří: křoví nebo chrastí. To do polévky samozřejmě dávat nebudeme, ale najemno...

     
  • Základ hnětky tvoří vařené brambory. - Foto: Kuba Jíra
    Recepty Apetýtu11. října  2017 v 11:00       

    Hnětka

    Název dnešního receptu by sice napovídal, že se k této dobrotě dopracujeme díky hnětení, je to ale mnohem jednoduší. Jde...

     
  • Těsto je třeba propracovat v míse tak, aby nelepilo. - Foto: Vladimír Malošík
    Recepty Apetýtu10. října  2017 v 11:00       

    Jablkové kule

    Předpis na jablkové kule od Boženy Filákové ze Slavičína vystačí přibližně na 48 kusů. Její maminka je dělávala ze švestek,...

     
  • Základ fanfúchu tvoří rohlíky, vejce a mléko. - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu9. října  2017 v 11:00       

    Fanfúch

    Fanfúch známý hlavně na Hodonínsku a je to něco jako nádivka. Recept máme díky paní Libuši Šrahulkové z Milotic. I když...

     
  • Kvásek připravíme z vlažného mléka a droždí - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu6. října  2017 v 11:00       

    Hertepláky

    Recept od Jitky Kratochvílkové z Dambořic sice názvem připomíná tradiční ertepláky (někde i přesňáky či laty), které mívají...

     
  • Brynza - Foto: Fotobanka Pixabay
    Recepty Apetýtu5. října  2017 v 11:00       

    Domikát

    Tato pastýřská polévka už hodně pamatuje – dostala se k nám už na konci 15.století spolu s valašskou kolonizací. Znají ji...

     
  • Sušené švestky jsou hlavní ingrediencí omáčky. - Foto: David Pacey Flickr CC BY 2.0
    Recepty Apetýtu4. října  2017 v 11:00       

    Černá omáčka rodiny Dunděrovy

    Recept na starobylé vánoční jídlo pamatuje už sto let. Alespoň to tvrdí Martina Lichtenberger rozená Dunděrová, která nám...

     
  • Báleše mají nejčastěji podobu kynutých vdolků. - Foto: Pavel Halla
    Recepty Apetýtu3. října  2017 v 11:00       

    Slané báleše plněné masem

    Dříve se tyto kynuté vdolky dělaly nejčastěji přímo na plotně. Jíst se dají jen pomaštěné, nejčastěji ale potřené povidly...

     
  • Palačinky (ilustrační foto) - Foto:  Loyna
    Recepty Apetýtu6. června  2016 v 11:00        

    Zapečené palačinky

    Zdají se vám palačinky jako dezert příliš obyčejné? Tímhle receptem od Zuzky Plíškové je pozdvihnete na vyšší úroveň.

     
  • Místo trojobalu těstíčko? Proč ne. - Foto: Fotobanka Pixabay
    Recepty Apetýtu29. září  2017 v 11:00       

    Řízky v těstíčku

    Řízek v příjemně kořeněném těstíčku místo klasického trojobalu? Rozhodně recept Jitky Bílené z Brna vyzkoušejte, jde o velmi...

     
  • Keksy jsou rychle hotové. (ilustrační foto) - Foto: Fotobanka Pixabay
    Recepty Apetýtu28. září  2017 v 11:00       

    Máslové keksy

    Jednoduché a přitom chutné keksy peče Zita Baťková z Kostic.

     
  • Vepřové maso nakrájíme na nudličky. - Foto: Patrik Rozehnal
    Recepty Apetýtu27. září  2017 v 11:00       

    Strážnický verbuňk

    Recept pojmenovaný po tradičním tanci pochází od Marie Kittlové z Blatnice pod Svatým Antonínkem.

     
  • Mleté i sekané ořechy tvoří základ nádivky i polevy. - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu26. září  2017 v 11:00       

    Ořechové řezy

    Anežka Chlupová ze Suchého u Boskovic peče se sestrou tyto řezy už od roku 1977. Jejich maminka recept přivezla z rekreace,...

     
    První  |  Předchozí
Stránka 1  z celkem  113
Další  |  Poslední

Jihomoravský kraj
  D1, mezi km 184.5 a 188.7, ve směru Bohumín – PL, oprava vodorovného dopravního značení vozovky, pravý jízdní pruh uzavřen, Od 21.10.2017 11:00 Do 21.10.2017 14:00, údržba vodorovného značení a dopravních ...
  Od 20.10.2017 20:30 do 22.10.2017 21:00; v ulici Královopolský tunel v obci Brno , délka 1km; tunel uzavřen
  ulice Nad kašnou, Brno-Bystrc, Brno, stavební práce, Od 23.10.2017 08:00 Do 30.11.2017 23:59, Výkopové práce v komunikaci Nad Kašnou, u domu č, 18, Vydal: Magistrát města Brna

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace