Recepty Apetýtu

  • Tyčinky můžete posypat kmínem nebo sýrem, podle chuti. (Ilustrační foto). - Foto: Dáša Kubíková
    Recepty Apetýtu16. listopadu  2017 v 11:00       

    Slané tyčinky

    Pokud si chcete vyzkoušet opravdu poctivý recept a nekupovat listové těsto v obchodě, určitě vyzkoušejte recept od Marie Kittlové z Blatnice pod Svatým Antonínkem. Tento postup je totiž opravdu klasický.

     
  • Vločkové sušenky - Foto: Věra Martínková
    Recepty Apetýtu15. listopadu  2017 v 11:00       

    Vločkové sušenky

    Věra Martínková z Horní Cerekve dostala tento rychlý a jednoduchý recept od své sestry a oblíbila si ho. Sušenky totiž nejsou...

     
  • V mystery likéru nesmí chybět pomeranče. (Ilustrační foto) - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu14. listopadu  2017 v 11:00       

    Mystery likér

    Receptů na domácí Mystery likér je spousta, třeba máte některý doma i vy. Rozhodně do něj patří pomeranče, citróny, cukr...

     
  • Netradiční moučník má hned dvě náplně (ilustrační foto) - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu13. listopadu  2017 v 11:00       

    Izidor z Konic

    V říjnové gastroabecedě zůstalo volné písmenko I, protože Zuzka Plíšková recept začínající na toto písmeno nenašla. Zapojila...

     
  • Dobře zvažte volbu příchuti, protože ve výsledku je mírně cítit. - Foto: Jolana Nováková
    Recepty Apetýtu10. listopadu  2017 v 11:00       

    Limonádové řezy

    Jana Marková z Moravské Třebové si vlastní knížku recept vede už skoro padesát let. Mezi prvními tam přibývaly recepty...

     
  • Pletýnky můžete posypat kmínem nebo mákem. (Ilustrační foto) - Foto: Jiřina Mužíková
    Recepty Apetýtu9. listopadu  2017 v 11:00       

    Lochovské pletenky

    Recept, jak název napovídá, nepochází z Moravy, ale už dlouho je tu doma. Pečou podle něj Helena a Milan Lučanovi z Přerova,...

     
  • Koblížky místo naplnění obalte v moučkovém cukru. (Ilustrační foto). - Foto: Fotobanka Pixabay
    Recepty Apetýtu8. listopadu  2017 v 11:00       

    Tvarohové koblihy bez kynutí

    Recept od Anny Skořepové z Hrušovan nad Jevišovkou se od obvyklých receptů na koblihy zásadně liší: nejsou k němu totiž...

     
  • Kuře je nejprve potřeba vykostit. - Foto: Michal Plšek
    Recepty Apetýtu7. listopadu  2017 v 11:00       

    Kuře á la Dočolomanský

    Příští rok tomu bude 10 let, kdy nás navždy opustil známý slovenský herec Michal Dočolomanský. Připomenout si ho můžeme...

     
  • Na tým Pochoutkového roku čekala i bábovka - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu6. listopadu  2017 v 11:00       

    Dvoubarevná bábovka

    Recept od věrné posluchačky ze Staroviček už hodně pamatuje a původně pochází ze Slovenska.

     
  • Bramboračka s houbami vydá za oba chody. - Foto: Stanislava Brádlová
    Recepty Apetýtu3. listopadu  2017 v 11:00       

    Poctivá bramboračka

    Tahle polévka svou vydatností předčí nejedno hlavní jídlo. Jedna porce nás spolehlivě zasytí za oba chody. Je to poctivá...

     
  • Základ těsta tvoří nastrouhaná mrkev. (Ilustrační foto) - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu2. listopadu  2017 v 11:00       

    Mrkvové rohlíčky

    Pro ty, kterým nevadí pracnější příprava, máme dnes recept od Anny Škvařilové z Říčan. Jablka a mrkev spolu skvěle ladí,...

     
  • Marinované zelí bez zavařování. - Foto: Ludmila Muszelová
    Recepty Apetýtu1. listopadu  2017 v 11:00       

    Marinované zelí bez zavařování

    Recept od Ludmily Muszelové ze Znojma, který je tak oblíbený, že si ho od ní žádá víc a víc lidí a koluje tak dokonce i...

     
  • Kysané zelí je skvělý pomocník na posílení imunity. - Foto:  cheeseslave, Creative Commons Attribution 2.0 Generic
    Recepty Apetýtu31. října  2017 v 11:07       

    Pečené zelňáky

    Podzim a zima je obdobím, kdy si více než kdy jindy dopřáváme kysané zelí. A měli bychom, je plné cenný látek a živin. A...

     
  • Je varmuža sladká nebo slaná kaše? To záleží na regionu, odkud recept pochází. - Foto:  pixabay.com
    Recepty Apetýtu30. října  2017 v 11:00       

    Varmuža na sladko i na slano

    Že je varmuža, či varmuže, kaše, možná víte. Recept na toto prastaré jídlo je ale velmi proměnlivý kraj od kraje. Zatímco...

     
  • Nočky podle můžete vykrajovat třeba lžičkou. - Foto: Michal Plšek
    Recepty Apetýtu27. října  2017 v 11:00       

    Ušubraný regiment

    Těmto malým nočkům připraveným na sladko se říkalo jinak také vojačky, nebo vojsko a děti je milují. Tento recept je od...

     
  • Buchta sice nemá žádnou náplň, ale i tak je moc dobrá. - Foto: Fotobanka Pixabay
    Recepty Apetýtu26. října  2017 v 11:01       

    Turkyňová buchta

    O tom, proč se na jižní Moravě říká v některých oblastech kukuřici turkyně kolují i legendy. Jak už to ale bývá, nejpravděpodobnější...

     
  • Párky obalované v bramborovém těstě chutnají skvěle se zelím. - Foto: Jolana Nováková
    Recepty Apetýtu25. října  2017 v 11:00       

    Babiččiny párkové slížky se zelím

    Toto jídlo můžete znát i jako šulánky nebo šlíšky. Dana Zálešáková z Březolup je připravuje podle receptu své babičky z...

     
  • Tohle jídlo není žádná věda, i když možná kombinace jablek a brambor překvapí. - Foto: Kuba Jíra
    Recepty Apetýtu24. října  2017 v 11:00       

    Rozcuchaná nevěsta

    Hlavními surovinami receptu od Anežky Ingrové ze Skoronic jsou brambory a jablka. Dnes si je možná umíme společně v jídle...

     
  • Zelné listy dávají podlesníkům zajímavou kresbu (ilustrační foto) - Foto: Fotobanka Pixabay
    Recepty Apetýtu23. října  2017 v 11:00       

    Podlesníky

    Podlesníky jsou totiž zajímavé nejen názvem, ale i provedením. Eva Mikešková z Bystřice pod Hostýnem je totiž peče tradičně...

     
  • Kysané zelí je plné vitamínů, které zvlášť na podzim nutně potřebujeme. - Foto: Czech Specials
    Recepty Apetýtu21. října  2017 v 11:00       

    Vitaminový salát podle Zdeňka Junáka

    Ve čtvrtečních Srdcovkách Zdeňka Junáka posluchače zaujal moderátorův recept na výborný podzimní salát plný vitamínů. Pro...

     
Stránka 2  z celkem  115
Další  |  Poslední

Jihomoravský kraj
  Od 11.12.2017 12:00 do 13:05; D1 - 196km na trase Říkovice - Praha; porouchané vozidlo, očekávejte zdržení; pro poruchu odstavené vozidlo - (v odstavném pruhu ...)
  silnice I/42, Brno-Královo Pole, Brno, práce na silnici, Od 13.12.2017 00:00 Do 14.12.2017 23:59, Z důvodu opravy svodidel na mostě bude usměrněna doprava na silnici I/42 na výjezdu z Královopolského ...
  ulice Francouzská, Brno-sever, uzavřeno, stavební práce, Od 04.12.2017 00:00 Do 30.06.2018 23:59, ulice Francouzská z důvodu opravy komunikace v termínu od 4.12.2017 do 18.12.2017 - celá ulice Francouzská, ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace