Salzburské halušky
Recept z Apetýtu nabídla posluchačům Marcela Antošová v pondělí 15. dubna.
Potřebujeme:
250 ml studených bílků, 120 g cukru, 6 žloutků, 60 g hladké mouky, nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu, 4 špetky vanilkového cukru, špetka soli, práškový cukr na posypání
Postup:
Bílky vyšleháme, přidáme vanilkový cukr, sůl, citrónovou kůru a dále šleháme. Postupně přidávame cukr a šleháme tak dlouho, dokud sníh s cukrem není zcela tuhý. Až potom přidáme žloutek a mouku. Z hmoty vykrajujeme halušky a vložíme je do vhodné nádoby ze skla nebo nerezu.
Pečeme 10 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 180°C. Posypeme práškovým cukrem a ihned servírujeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.