Ovocná tvarohová buchta

Tip na víkendový dezert nabídla posluchačům Marcela Vandrová ve vysílání Apetýtu v pátek 19. dubna.

Potřebujeme:
4 vejce, 250 g polohrubé mouky, 3/4 prášku do pečiva, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku vody, 3 vanilkové cukry, 100 g cukru krystal, 2 tvarohy, 1 vanilkový pudink, 1/2 litru kompotové šťávy, kompotované ovoce

Postup na zpracování těsta:
polohrubou mouku, prášek do pečiva, olej a vodu smícháme. Vyšleháme žloutky a vanilkovým cukrem a cukrem krystal a přidáme do těsta. Vyšleháme 4 bílky a opět opatrně vmícháme do těsta.

Těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Smícháme 2 tvarohy a dva vanilkové cukry a podle chuti ještě přidáme do tvarohu cukr.

Touto hmotou potřeme upečený moučník a nahoru naklademe kompotované okapané ovoce, nejlépe meruňky. V katrolku smícháme 1/2 litru kompotové šťávy s 1 vanilkovým pudinkem a hustým rosolem potřeme buchtu, necháme vychladit a pak už jen: Dobrou chuť!

autor: Marcela Vandrová