Vepřové na divoko po staročesku
Prvomájový recept připravila pro posluchače Apetýtu Zdenka Dufková.
Potřebujeme:
750 g vepřové kýty, 2 – 3 krajíčky tmavého chleba, 1 lžíce octa, 3 bobkové listy, 5 jalovců, špetka drceného kmínu, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka česnekového prášku, 300 ml 10° světlého piva
Do remosky vložíme omytou kýtu, podlijeme trochou piva, osolíme, okořeníme a pečeme.
Mezitím ve zbytku piva namočíme chléb nakrájený na kostky, až se rozmočí a změkne. Upečené maso vyjmeme z remosky, šťávu smícháme s pivem a chlebem, vyjmeme bobkový list, přidáme hořčici a umixujeme.
Je-li omáčka příliš hustá, přidáme trochu piva nebo vody, povaříme a podáváme s masem nakrájeným na plátky. Jako příloha je vhodný bramborový nebo chlupatý knedlík.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.