Kuskus se sušenými rajčaty

Zdravý lehký recept nabídla posluchačům Apetýtu Blanka Kovandová v úterý 4. června.

Ingredience:
500 g kuskusu, 150 g sušených rajčat, černé olivy podle chuti, barevné papriky, jaké máte zrovna k dispozici, 50 g cibule, nejlépe šalotky, 80 ml olivového oleje, 1⁄2 svazku čerstvé hladkolisté petržele, sůl, pepř a kmín na dochucení

Postup:
Kuskus promíchejte nejlépe v nerezové nebo skleněné nádobě s olejem, solí, kmínem a pepřem. Zalijte 900 ml vroucí vody (část můžete nahradit vývarem) a nechte deset až patnáct minut stát, až se tekutina vsákne.

Odkapaná sušená rajčata nakrájejte na drobné kostičky, papriky též (nejlepší jsou kápie), olivy na půlky, cibulku nasekat, petržel také.

Načechrejte kuskus vidličkou a smíchejte s připravenými dobrotami. Zakápnout můžete olejem z rajčat nebo olivovým olejem. K dochucení pak stačí pepř a sůl.

autor: Blanka Kovandová