Kuskus se sušenými rajčaty
Zdravý lehký recept nabídla posluchačům Apetýtu Blanka Kovandová v úterý 4. června.
Ingredience:
500 g kuskusu, 150 g sušených rajčat, černé olivy podle chuti, barevné papriky, jaké máte zrovna k dispozici, 50 g cibule, nejlépe šalotky, 80 ml olivového oleje, 1⁄2 svazku čerstvé hladkolisté petržele, sůl, pepř a kmín na dochucení
Postup:
Kuskus promíchejte nejlépe v nerezové nebo skleněné nádobě s olejem, solí, kmínem a pepřem. Zalijte 900 ml vroucí vody (část můžete nahradit vývarem) a nechte deset až patnáct minut stát, až se tekutina vsákne.
Odkapaná sušená rajčata nakrájejte na drobné kostičky, papriky též (nejlepší jsou kápie), olivy na půlky, cibulku nasekat, petržel také.
Načechrejte kuskus vidličkou a smíchejte s připravenými dobrotami. Zakápnout můžete olejem z rajčat nebo olivovým olejem. K dochucení pak stačí pepř a sůl.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka