Turecký knedlík s kaparovou omáčkou

Recept z Apetýtu, kterým ve čtvrtek 30. ledna provázela Věra Hotařová.

Suroviny:
500 g vepřového nahrubo umletého masa, 500 g hovězího nahrubo umletého masa, 100 g na kostičky nakrájené slaniny, 125 g rýže, 4 vejce, trochu citrónové kůry, 6 nastrouhaných housek nebo adekvátní množství strouhanky, sůl podle chuti, osmažená strouhanka na posypání, máslo na polití

Příprava:
Smícháme kostičky slaniny a nahrubo mleté vepřové a hovězí maso. Přidáme propranou rýži, vejce, citrónovou kůru a osolíme podle chuti. Vše pečlivě prohněteme a vytvoříme knedlíky.

Knedlíky vkládáme do vařící vody a necháme vařit téměř hodinu. Pak knedlíky vyndáme na mísu, posypeme smaženou strouhankou a polijeme máslem.

Kaparovou omáčku připravíme ze světlé jíšky z másla a mouky s cibulkou. Jíšku zředíme trochou vývaru, povaříme a procedíme. Pak do omáčky vmícháme sůl, pepř, citrónovou šťávu, sekané kapary, kyselou smetanu a cukr podle chuti.