Třívrstvé ořechové řezy z Bukoviny
Recept na třívrstvé ořechové řezy od Jaroslavy Ondráčkové z Bukoviny, zazněl v čtvrtek 13. března
Suroviny:
I. těsto
250 g hladké mouky, 150 g tuku, 80 g mletého cukru, ½ prášku do pečiva, 1 vejce
Náplň
300 g mletých ořechů, 200 g mletého cukru, 1 dl mléka, 2 dl rumu, rybízovou marmeládu
II. těsto
4 vejce, 4 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce hrubé mouky
Postup:
Smícháme všechny ingredience na první těsto, hmotu rozválíme do velikosti plechu, na kterém budeme řez péct.
Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme a vysypeme a přeneseme na něho plát těsta. Potřeme marmeládou. Připravíme ořechovou náplň, po lžičkách ji klademe na těsto a pak opatrně rozetřeme po celé ploše.
Nakonec připravíme piškotové těsto – vyšleháme vejce s cukrem a opatrně vmícháme mouku. Hmotu nalejeme na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 15 minut, do zrůžovění povrchu těsta.
Hotový řez necháme vychladnout a krájíme na čtverečky nebo pásky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.