Čokoládový cheesecake

Recept z Apetýtu s Marcelou Antošovou 25. května.

Suroviny:
1 balení tmavých BEBE sušenek, 100 g másla, 500 g čokolády na vaření, 250 g tučného tvarohu, 180 g pomazánkového másla, 400 ml šlehačky

Postup:
Do rozmixovaných nebo válečkem rozdrcených sušenek přidáme rozpuštěné máslo. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, na něj rovnoměrně rozprostřeme sušenkovou hmotu a dáme na 30 minut do chladničky. Do směsi z pomazánkového másla , tvarohu a 250 ml šlehačky přidáme 400 g ve vodní lázni rozpuštěné a vlažné čokolády a šlehačem vyšleháme na hladký krém. Čokoládový krém rozetřeme na sušenkový korpus a opět vložíme asi na hodinku do chladničky. Zbytek šlehačky vlijeme do menšího hrnce, přivedeme k varu a po té ihned vypneme plotnu. Vmícháme na kousky nalámanou čokoládu, tak aby se spojila se smetanou. Téměř studenou polevu opatrně nalijeme na dort a vložíme na hodinu zpět do lednice.

autor: Marcela Antošová