Hlíva ústřičná v čínském karamelu

Recept z Apetýtu s Danou Lipovskou 9. června.

Suroviny:
300 g hlívy ústřičné, dvě polévkové lžíce cukru, dvě polévkové lžíce octa, sójová omáčka podle chuti, dvě polévkové lžíce stolního oleje, jedno balení čínských bezvaječných nudlí, 300 g rajčat, 200 g paprik, 200 g brokolice, 300 g čínského zelí, dva pórky

Postup:
Zeleninu nakrájíme na drobné kousky a nudle uvaříme podle návodu. Na pánvi (nejlépe wok) rozpálíme olej a přidáme ocet a cukr. Vytvoří se karamel, do kterého přidáme na proužky nakrájenou hlívu, promícháme a zvolna opékáme, potom přidáme nakrájenou zeleninu, opět promícháme a dále dusíme. Přidáme podle chuti sójovou omáčkou a po 10 minutách přidáme také uvařené nudle. Znovu lehce promícháme a opečeme.

autor: Dana Lipovská