Babiččiny párkové slížky se zelím
Toto jídlo můžete znát i jako šulánky nebo šlíšky. Dana Zálešáková z Březolup je připravuje podle receptu své babičky z domácího bramborového těsta s kvalitními párky a kysaným zelím.
Budete potřebovat:
na domácí bramborové těsto:
1 kg uvařených a oloupaných brambor
zhruba 300 g polohrubé mouky
1 vejce
větší špetka soli
navíc:
kvalitní párky (zhruba 2 na porci)
kysané zelí
cibule
olej na smažení
Postup:
1. Kysané zelí uvaříme na cibulovém základu, ochutíme a zahustíme obvyklým, námi oblíbeným způsobem.
2. Nastrouhané brambory smícháme s moukou, vejcem a solí a pracujeme s ním rychle, protože řídne.
3. Dvě polévkové lžíce vezmeme do dlaně a obalíme v nich párek.
4. Obalené párky pokládáme na plochu podsypanou hrstí mouky.
5. Smažíme dozlatova v oleji.
6. Hotové párečky dáváme nejlépe do skleněné misky a do teplé trouby, aby nevychladly, než dosmažíme ostatní.
7. Podáváme se zelím.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.