Bábovka s vaječným likérem

Rádi byste bábovku ještě nějak vylepšili netradiční přísadou? Vyzkoušejte recept Martiny Zemanové ze Zlína. Ta totiž do těsta přidává vaječný likér.

Budete potřebovat:

5 vajec
250 g mletého cukru
1 vanilkový cukr
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
250 ml oleje
250 ml vaječného likéru (o pokojové teplotě)


Celý týden budeme v Apetýtu podle vašich receptů péct jeden z nejoblíbenějšího a nejlehčích moučníků vůbec - bábovky! Podělte se s ostatními o své zkušenosti a pošlete nám svůj oblíbený recept na apetyt@rozhlas.cz nebo poštou: Český rozhlas Brno-Apetýt, Beethovenova 4, 657 42 Brno.

Postup:

1. Vejce utřeme s cukry do pěny, vmícháme olej a vaječný likér.

2. Přidáme mouku s práškem do pečiva a vše důkladně promícháme.

3. Těsto je řídké, část můžeme promíchat s kakaem nebo použít čokoládovou rýží, případně hoblinky.

4. Pečeme asi 60 minut při 180 °C.

autor: Zuzana Plíšková