Banánové koblížky

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Připravte si:
200 g hladké mouky
3 lžičky prášku do pečiva
1 vejce
špetka soli
skořice
125 ml plnotučného mléka
60 g cukru (můžeme nahradit třemi lžícemi medu)
jeden rozmačkaný banán
2 lžíce oleje
olej na smažení

Postup:
1. V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, špetku soli a skořici.

2. Ve druhé misce vyšleháme vejce s mlékem a rozmačkaným banánem. Přidáme cukr (med) a trochu oleje.

3. Postupně zapracujeme mouku (dle potřeby konzistence těsta).

4. Tvarujeme lžičkou malé bochánky. Z řidšího těsta můžeme smažit malé lívanečky.

5. Smažíme dozlatova v dostatečné vrstvě tuku. Necháme okapat na papírové utěrce, obalujeme ve skořicovém cukru a podáváme ještě teplé.

autor: Zuzana Plíšková