Banánové muffiny

Dopolední Apetýt pro vás má sladký recept na snadné a rychlé banánové muffiny. Hodí se k snídani i jako svačinka na jarní výlet.

Hotové je máte během hodiny. Když je ozdobíte čerstvou šlehačkou, máte i efektní dezert pro víkendovou návštěvu.

Tady je seznam potřebných surovin:

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • 80 g cukru krupice
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 200 ml kysaného podmáslí
  • 85 g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 2 hodně zralé banány
  • vlašské ořechy na ozdobu

Postup:

  1. Sypké suroviny smícháme v jedné misce.
  2. Ve druhé misce smícháme podmáslí, vajíčka a rozpuštěné máslo, poté přidáme i vidličkou rozmačkané banány.
  3. Do tekuté směsi zašleháme sypkou směs.
  4. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a naplníme těstem do 2/3.
  5. Ozdobíme vlašským ořechem a dáme péct do vyhřáté trouby na 175 °C na 25 až 30 minut.
  6. Propečenost zkontrolujeme špejlí, servírujeme s kopečkem šlehačky a nejlépe s jarním jedlým kvítkem – sedmikráskou nebo fialkou.

Související

  • Bezlaktózový koláč

    V pátečním Apetýtu pro vás máme další sladkou tečku za pracovním týdnem.

  • Vláčná buchta s jablky

    V Apetýtu potěšíme ty z vás, kteří máte rádi vláčné buchty. V létě můžete pro jejich pečení využít třeba cukety. V zimě nám zase poslouží jablka.

  • Makové kytičky podle Petry Burianové

    Dnešní sladký recept z knihy Cesta z těsta pro vás má autorka kuchařky i vítězka soutěže Peče celá země – Petra Burianová.