Bavorská pivní pomazánka (obazda)

Milovníci zrajících sýrů, zpozorněte, protože tahle pomazánka, ta má grády. Jen se smiřte s tím, že méně labužnická část rodiny vás s přípravou (a možná i konzumací) této pochoutky vykáže na balkon nebo zahradu.

Budete potřebovat:

300 g uleželého camembertu
200 g romaduru (nebo podobného sýra)
200 g žervé
2 lžíce změklého másla
mletá paprika
mletý kmín
cibule
pažitka
sůl, pepř
5-6 lžic světlého piva

Postup:

1. Camembert a romadur nakrájíme na menší kousky a v misce rozmačkáme vidličkou.

2. Přidáme máslo, čerstvý sýr, nadrobno nasekanou cibulku, kterou jsme předtím nechali zesklovatět a povychladnout, a důkladně promícháme.

3. Dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a trochou kmínu.

4. Přidáme trochu piva, nasekanou pažitku a podle potřeby můžeme pomazánku naředit trochou mléka.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.