Bavorská pivní pomazánka (obazda)
Milovníci zrajících sýrů, zpozorněte, protože tahle pomazánka, ta má grády. Jen se smiřte s tím, že méně labužnická část rodiny vás s přípravou (a možná i konzumací) této pochoutky vykáže na balkon nebo zahradu.
Budete potřebovat:
300 g uleželého camembertu
200 g romaduru (nebo podobného sýra)
200 g žervé
2 lžíce změklého másla
mletá paprika
mletý kmín
cibule
pažitka
sůl, pepř
5-6 lžic světlého piva
Postup:
1. Camembert a romadur nakrájíme na menší kousky a v misce rozmačkáme vidličkou.
2. Přidáme máslo, čerstvý sýr, nadrobno nasekanou cibulku, kterou jsme předtím nechali zesklovatět a povychladnout, a důkladně promícháme.
3. Dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a trochou kmínu.
4. Přidáme trochu piva, nasekanou pažitku a podle potřeby můžeme pomazánku naředit trochou mléka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.