Bezlepková bábovka
Dnešní recept potěší všechny, kdo musí nebo chtějí péct bez lepku. Jiřina Blažková z Kostic s touto bábovkou loni dokonce skončila druhá na gastronomické soutěži v pečení bábovek. Vyzkoušejte ji také.
Budete potřebovat:
4 vejce
200 g cukru moučka
200 ml oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
4 vanilkové pudinky*
1 kokosová tyčinka
*některé pudinky mohou obsahovat stopové množství lepku, proto sledujte složení výrobku
Postup:
1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny.
2. Přišleháme olej.
3. Přidáme pudinky s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva.
4. Přimícháme nastrouhanou kokosovou tyčinku a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
5. Pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.