Bezlepková bábovka

Dnešní recept potěší všechny, kdo musí nebo chtějí péct bez lepku. Jiřina Blažková z Kostic s touto bábovkou loni dokonce skončila druhá na gastronomické soutěži v pečení bábovek. Vyzkoušejte ji také.

Budete potřebovat:

4 vejce
200 g cukru moučka
200 ml oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
4 vanilkové pudinky*
1 kokosová tyčinka

*některé pudinky mohou obsahovat stopové množství lepku, proto sledujte složení výrobku

Postup:

1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny.

2. Přišleháme olej.

3. Přidáme pudinky s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva.

4. Přimícháme nastrouhanou kokosovou tyčinku a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

5. Pečeme na 180 stupňů zhruba 30 minut.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.