Bezlepková banánová bábovka
Pekařka Lenka Pikartová ze SOŠ Dvořákova ve Znojmě se s námi podělila o recept na rychlý a jednoduchý moučník, který zvládne i úplný začátečník.
Budete potřebovat:
375 g univerzální bezlepkové směsi vhodné k přípravě pečiva
125 g cukru krupice
125 g másla
cca 3 vejce (celkem o hmotnosti 180 g)
1 balíček kypřícího prášku do pečiva
5 g soli
4-5 středních banánů
tuk na vymazání formy
na dohotovení čokoláda, moučkový cukr, nebo zdobení dle libosti
Celý týden vaříme se Střední odbornou školou Dvořákova, Znojmo, kde vzdělávají i budoucí pekařky a pekaře. A právě jejich pekaři se s vámi podělí o osvědčené recepty, a to třeba i v bezlepkových variantách.
Postup:
1. Máslo rozpustíme, přidáme cukr a šleháme tyčovým mixérem.
2. Potom přidáme nakrájené banány a zašleháme.
3. Pak vlijeme vejce a vše mixujeme do hladké konzistence.
4. Do vzniklé hmoty pomalu přisypáváme prosátou bezlepkovou směs smíchanou se solí a práškem do pečiva (dbáme na to, aby v těstě nevznikly hrudky).
5. Hmotu vlijeme do vymazané formy, kterou vysypeme bezlepkovou moukou.
6. Pečeme při teplotě 150 – 160 °C po dobu 50-60 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka