Blesková maďarská česnečka
Pokud máte po ruce kvalitní, je tahle polévka záležitostí na pár minut. Recept poslala posluchačka Jana.
Budete pořebovat:
1 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
6 stroužků česneku
750 ml vývaru
250 ml smetany
vejce
kořenící polévková směs
sůl, pepř
na dokončení:
petrželka/řeřicha
chlebové krutony
Postup:
1. Na sádle krátce opečeme rozmačkaný česnek.
2. Zaprášíme moukou a opražíme.
3. Poté rozředíme vývarem, rozmícháme a povaříme.
4. Zalijeme smetanou a dochutíme solí, pepřem a kořenící polévkovou směsí.
5. Nakonec vmícháme rozkvedlané vejce.
6. Na talířích zdobíme nasekanou petrželkou nebo řeřichou a kostičkami chleba osmaženými na sádle.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.