Blesková maďarská česnečka

Pokud máte po ruce kvalitní, je tahle polévka záležitostí na pár minut. Recept poslala posluchačka Jana.

Budete pořebovat:

1 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
6 stroužků česneku
750 ml vývaru
250 ml smetany
vejce
kořenící polévková směs
sůl, pepř

na dokončení:
petrželka/řeřicha
chlebové krutony

Postup:

1. Na sádle krátce opečeme rozmačkaný česnek.

2. Zaprášíme moukou a opražíme.

3. Poté rozředíme vývarem, rozmícháme a povaříme.

4. Zalijeme smetanou a dochutíme solí, pepřem a kořenící polévkovou směsí.

5. Nakonec vmícháme rozkvedlané vejce.

6. Na talířích zdobíme nasekanou petrželkou nebo řeřichou a kostičkami chleba osmaženými na sádle.

autor: Zuzana Plíšková