Bramborová pomazánka

Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.

Budete potřebovat:

2 střední škrobovité brambor
2-3 lžíce zakysané smetany
uvařené vejce
kyselá okurka
menší cibule
lžíce másla
mletá paprika
lžíce hořčice
sůl, pepř

Postup:

1. Uvařené brambory na jemno nastrouháme nebo propasírujeme.

2. Cibuli nadrobno nakrájíme a necháme na másle zesklovatět.

3. V závěru můžeme přidat trochu sojové omáčky a krátce zarestovat.

4. Po vychladnutí smícháme s bramborem, zakysanou smetanou, přidáme změklé máslo, nastrouhané vejce a okurky, papriku, sůl a pepř.

5. Smícháme a po vychlazení mažeme na pečivo.

autor: Zuzana Plíšková