Bramborová pomazánka
Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
2 střední škrobovité brambor
2-3 lžíce zakysané smetany
uvařené vejce
kyselá okurka
menší cibule
lžíce másla
mletá paprika
lžíce hořčice
sůl, pepř
Postup:
1. Uvařené brambory na jemno nastrouháme nebo propasírujeme.
2. Cibuli nadrobno nakrájíme a necháme na másle zesklovatět.
3. V závěru můžeme přidat trochu sojové omáčky a krátce zarestovat.
4. Po vychladnutí smícháme s bramborem, zakysanou smetanou, přidáme změklé máslo, nastrouhané vejce a okurky, papriku, sůl a pepř.
5. Smícháme a po vychlazení mažeme na pečivo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka