Bramborové hnědky ze Svatobořic-Mistřína

Další záhadný název z našeho archivu. Skrývají se pod ním plněné sladké bramborové nočky. Podávat je autoři receptu doporučují s mákem, cukrem a povidly.

Budete potřebovat:

1 kg brambor
250 g polohrubé mouky
100 g sádla nebo másla
vypeckované švestky nebo meruňky
povidla
mák
moučkový cukr

Postup:

1. Brambory uvaříme v mírně osolené vodě.

2. Jakmile jsou uvařené, přidáme mouku, promícháme s rozmačkanými bramborami a mírně provaříme.

3. V rozpáleném sádle nebo másle namočíme lžičku.

4. Nabíráme vždy půlku švestky nebo meruňky a obalujeme v těstě.

5. Tyto plněné nočky ještě teplé, promícháme s povidly a zasypeme mákem a cukrem.

autor: Archiv Apetýtu