Bramborové hnědky ze Svatobořic-Mistřína
Další záhadný název z našeho archivu. Skrývají se pod ním plněné sladké bramborové nočky. Podávat je autoři receptu doporučují s mákem, cukrem a povidly.
Budete potřebovat:
1 kg brambor
250 g polohrubé mouky
100 g sádla nebo másla
vypeckované švestky nebo meruňky
povidla
mák
moučkový cukr
Postup:
1. Brambory uvaříme v mírně osolené vodě.
2. Jakmile jsou uvařené, přidáme mouku, promícháme s rozmačkanými bramborami a mírně provaříme.
3. V rozpáleném sádle nebo másle namočíme lžičku.
4. Nabíráme vždy půlku švestky nebo meruňky a obalujeme v těstě.
5. Tyto plněné nočky ještě teplé, promícháme s povidly a zasypeme mákem a cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.