Recepty Apetýtu16. června  2017 v 11:00  

Bramborové muffiny s tuňákovým krémem

Bramborové muffiny s tuňákovým krémem - Foto: Střední škola gastronomie a obchodu ve Zlíně

Bramborové muffiny s tuňákovým krémemFoto: Střední škola gastronomie a obchodu ve Zlíně

S tímto zajímavým receptem se žák 2. ročníku Střední školy gastronomie a obchodu ve Zlíně Karel Bašanda přihlásil do soutěže „Svačina roku”. Je to nevšední občerstvení vhodné nejen na oslavy. Rozpis je na zhruba 10 kusů.

Budete potřebovat: 

1250 g moučných brambor
250 g másla
500 g zakysané smetany
2 menší cibule
2 malá, nebo 1 velké vejce (o hmotnosti cca 80 g)
625 g hladké mouky
tymián
¾ sáčku prášku do pečiva (7,5 g)
sůl, pepř
hotový tuňákový krém 

Celý týden vaříme s šikovnými žákyněmi, žáky a vyučujícími ze Střední školy gastronomie a obchodu ve Zlíně. V Apetýtu se s námi dělí o nápadité recepty na jídla, kterými si získali uznání porot na nejrůznějších soutěžích i pochvaly blízkých.

Postup: 

1. Na části másla orestujeme nasekanou cibulku a nastrouhané brambory.  

2. Přidáme tymián, osolíme, opepříme, necháme vychladnout.  

3. Zbylé máslo rozehřejeme a vmícháme do brambor se zakysanou smetanou, vejci, moukou a kypřícím práškem.  

4. Promícháme a lžící vkládáme do vymazané formy na muffiny.  

5. Pečeme 20-25 minut při 180 stupních.  

6. Hotové muffiny zdobíme tuňákovým krémem se snítkou kopru a větvičkou tymiánu. 

Vaříme s rozhlasem

Autor:  Střední škola gastronomie a obchodu ve Zlíně
Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-sobota 09:00  |  Délka pořadu: 165 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 17. října  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Lejanec

    Tento recept většinou najdete v kuchařkách pod názvem ovocný táč, nebo jednoduše koláč s drobenkou. Zásadní rozdíl je ale v tom, že těsto, ač je kynuté, se nerozvaluje na plech, ale musí být řídké. Receptů na podobné...

     
  • 16. října  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Krajance

    Tyto slané buchty jsou jednoduché a poměrně laciné. Dříve se hodně pekly hlavně proto, že jsou vydatné a dlouho vydrží. Hodilo se to, když bylo třeba trávit celé dny na poli a v pravý čas mít po ruce něco k snědku....

     
  • 13. října  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Jáhelník

    Na tuhle tradiční pochoutku vám stačí jen pár ingrediencí a hlavně žádná mouka. Pokud se tedy musíte nebo chcete vyhýbat pšeničné mouce, je jáhelník dezert právě pro vás. Milovali ho už naši předkové, přílohou ale i...

     
Jihomoravský kraj
  Od 18.10.2017 07:50 do 09:55; D1 - 199.1-200.5km na trase Říkovice - Praha; směr Brno; porouchané vozidlo, očekávejte zdržení; pro poruchu odstavené OA.
  Od 18.10.2017 07:30 do 11:35; v ulici Hradecká v obci Brno; hromadná nehoda; 4 překážky, které mohou bránit provozu v celé šířce vozovky nebo její části; probíhají záchranné a vyprošťovací práce; 4x OA, ...
  D1, mezi km 202 a 201.8, ve směru Praha, práce na silnici, pravý jízdní pruh uzavřen, Od 18.10.2017 09:30 Do 18.10.2017 10:45, Pozor!, Údržba a opravy telematiky, zdroj: ŘSD

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace