Recepty Apetýtu16. června  2017 v 11:00  

Bramborové muffiny s tuňákovým krémem

Bramborové muffiny s tuňákovým krémem - Foto: Střední škola gastronomie a obchodu ve Zlíně

Bramborové muffiny s tuňákovým krémemFoto: Střední škola gastronomie a obchodu ve Zlíně

S tímto zajímavým receptem se žák 2. ročníku Střední školy gastronomie a obchodu ve Zlíně Karel Bašanda přihlásil do soutěže „Svačina roku”. Je to nevšední občerstvení vhodné nejen na oslavy. Rozpis je na zhruba 10 kusů.

Budete potřebovat: 

1250 g moučných brambor
250 g másla
500 g zakysané smetany
2 menší cibule
2 malá, nebo 1 velké vejce (o hmotnosti cca 80 g)
625 g hladké mouky
tymián
¾ sáčku prášku do pečiva (7,5 g)
sůl, pepř
hotový tuňákový krém 

Celý týden vaříme s šikovnými žákyněmi, žáky a vyučujícími ze Střední školy gastronomie a obchodu ve Zlíně. V Apetýtu se s námi dělí o nápadité recepty na jídla, kterými si získali uznání porot na nejrůznějších soutěžích i pochvaly blízkých.

Postup: 

1. Na části másla orestujeme nasekanou cibulku a nastrouhané brambory.  

2. Přidáme tymián, osolíme, opepříme, necháme vychladnout.  

3. Zbylé máslo rozehřejeme a vmícháme do brambor se zakysanou smetanou, vejci, moukou a kypřícím práškem.  

4. Promícháme a lžící vkládáme do vymazané formy na muffiny.  

5. Pečeme 20-25 minut při 180 stupních.  

6. Hotové muffiny zdobíme tuňákovým krémem se snítkou kopru a větvičkou tymiánu. 

Vaříme s rozhlasem

Autor:  Střední škola gastronomie a obchodu ve Zlíně
Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-sobota 09:00  |  Délka pořadu: 165 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 23. června  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Třešňová bublanina

    Někdo si do ní rád přidá sladké třešně, jiný raději ostřejší višně. Bez ohledu na druh ovoce je ale bublanina naprosto famózní lední lahůdkou. Už jste ji letos upekli?

     
  • 22. června  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Kuře – mrkvička

    Recept od naší posluchačky Mileny Štěpánkové z Brna není nijak složitý a za hodinu je na stole. A hlavně s minimem špinavého nádobí.

     
  • 21. června  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Muffiny s revení a citrónovou polevou

    Recept od Heleny a Milana Lučanových z Přerova na osvěžující moučník. Rozpis vystačí na dvanáct kusů.

     
Jihomoravský kraj
  silnice I/43 (ulice Hradecká), Brno-Řečkovice a Mokrá Hora, v katastru obce Brno, práce na údržbě mostu, zúžená vozovka na jeden jízdní pruh, Od 24.06.2017 00:00 Do 25.06.2017 23:59, Částečná uzavírka ...
  ulice Gallašova, ulice Grmelova, Brno-střed, Brno, uzavřeno, práce na inženýrských sítích, Od 01.06.2017 00:00 Do 30.11.2017 23:59, Úplná uzavírka ul. Gallašova, úsek od ul. Vídeňská po ul. Renneská a ...
  místní komunikace, Brno-Bystrc, Brno, uzavřeno, sportovní akce, Od 25.06.2017 08:00 Do 25.06.2017 16:30, V rámci pořádání „Mistrovství ČR v triatlonu 2017 – 24. EKOL SUPERPRESTIGE“ je povolena úplná uzavírka ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace