Bramborové placky
Recept od Marcely Antošové, který nabídla posluchačům ve vysílání Apetýtu v pondělí 19. listopadu.
Potřebujeme:
800 g vařených oloupaných brambor, 150 g hladké nebo polohrubé mouky, sůl
Postup:
Vařené brambory necháme vychladnout, nastrouháme je najemno, osolíme je a přidáme mouku ( někdo přidává i vejce). Placky je možné péci nasucho na plotýnce, ale i na tuku na pánvi.
Naši předkové suché placky potírali sádlem nebo máslem a pojídali jak se sladkým, tak i se slaným tvarohem, povidly, zavařeninami. Můžete zkustit dát na ně tavený sýr rozšlehaný s česnekem, strouhaný sýr i jiné varianty.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka