Bramborové škvarkové knedlíky
Vyzkoušejte recept od etnografky Markéty Hnilicové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Suroviny:
1 kg vařených brambor
500 g krupice
2 vejce
150 g umletých škvarků
3 housky nakrájené na kostičky
2 až 3 lžíce mléka
Postup:
1. Všechny suroviny zpracujeme dohromady.
2. Je-li těsto tuhé, přidáme mléko. Pokud je naopak řídké, přidáme krupici.
3. Tvoříme menší knedlíky, které vaříme asi 20 minut.
4. Místo škvarků můžeme použít jemně pokrájené uzené maso, nebo mletý tučnější salám.
5. Vše posypeme opraženou strouhankou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.