Broskvový koláč tety Márinky

Recept, který jste mohli slyšet v Apetýtu ve středu 18. července, kterým provázela Marcela Antošová.

Suroviny:
na polevu: velká konzerva broskví, 2 vanilkové pudinky, meruňková marmeláda, 2 lžíce cukru
na těsto: 0,5 kg polohrubé mouky, 0,25 kg cukru krupice, 2 vanilkové cukry, 1,5 prášku do pečiva, 4 vejce, 2 dl slunečnicového oleje, 3 dl mléka

Postup:
Suroviny a těsto dáme do mísy a našleháme elektrickým šlehačem asi 5 minut. Vymažeme plech a posypeme strouhankou, rozetřeme těsto a pečeme asi 20 minut při 200°C.

Broskve nakrájíme na plátky. Upečené těsto natřeme meruňkovou marmeládou a poklademe broskvemi. Šťávu z broskví dolijeme vodou do 0,75l, přidáme dvě lžíce cukru krupice a 2 vanilkové pudinky. V hrnečku tuto směs rozšleháme a pozvolna za stálého míchání přivedeme do varu. Vaříme 1 minutu, ještě horké nalejeme na koláč a necháme vychladnout.

autor: Marcela Antošová