Bublanina „Blesk“

Na téhle bublanině trvá nejdéle pečení. Žádné kynutí ani hnětení. Za recept vděčíme panu Josefovi z Brna.

Budete potřebovat:

300 g polohrubé mouky
150 g rozpuštěného vlažného tuku
150 g moučkového cukru
250 ml mléka
2 vejce
1 prášek do pečiva
ovoce dle chuti

drobenka:
20 g strouhanky
50 g polohrubé mouky
50 g moučkového cukru
40 g másla
1 vanilkový cukr

Postup:

1. Ze základních surovin vypracujeme těsto.

2. Vlijeme těsto na vymaštěný a moukou vysypaný hlubší plech a stěrkou vyrovnáme na stejnou výšku.

3. Na těsto klademe ovoce a posypeme rovnoměrně drobenkou.

4. Pečeme při 175 °C dvakrát dvacet minut (po prvních dvaceti minutách plech otočíme).

5. Na plechu rozřízneme na porce a při servírování sypeme cukrem.

autor: Archiv Apetýtu