Bublanina s červenými hrozny

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budeme potřebovat:
210 g hladké mouky
špetka soli
necelá lžička prášku do pečiva
kůra z jednoho citrónu
2 vejce
150 g krupicového cukru
80 ml mléka
půl deci oleje
5 lžic rozpuštěného másla
červené hrozny (nejlépe bez pecek)

Postup:
1. Mouku v míse smícháme se solí, práškem do pečiva a citrónovou kůrou. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přišleháme nejprve olej, mléko a máslo a poté zapracujeme po lžících mouku.

2. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, pak do ní nalijeme těsto a přidáme hrozny.

3. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupňů asi 35 minut.

autor: Zuzana Plíšková