Buchta na tisíc způsobů
Kromě různých náplní můžete tuhle buchtu po upečení rozříznout a potřít třeba pudinkem, krémem nebo marmeládou. Doporučuje to Renata Lišková z Martinic, která nám recept poskytla.
Budete potřebovat:
1 smetana (stačí 12%)
3 vejce
2 sklenice polohrubé mouky
1 sklenice cukru
1 prášek do pečiva
podle fantazie a chuti:
skořice/ořechy/kokos/kakao/marmeláda
Postup:
1. Ze smetany, vajec, cukru, mouky a prášku do pečiva vypracujeme těsto.
2. Část nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy, posypeme skořicí, kokosem nebo ořechy.
3. Nalijeme další část těsta a znovu přidáme dle chuti třeba kakao nebo čokoládu a dolijeme.
4. Pečeme 20-25 minut na 180 stupňů.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.