Buchta na tisíc způsobů

Kromě různých náplní můžete tuhle buchtu po upečení rozříznout a potřít třeba pudinkem, krémem nebo marmeládou. Doporučuje to Renata Lišková z Martinic, která nám recept poskytla.

Budete potřebovat:

1 smetana (stačí 12%)
3 vejce
2 sklenice polohrubé mouky
1 sklenice cukru
1 prášek do pečiva

podle fantazie a chuti:
skořice/ořechy/kokos/kakao/marmeláda

Postup:

1. Ze smetany, vajec, cukru, mouky a prášku do pečiva vypracujeme těsto.

2. Část nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy, posypeme skořicí, kokosem nebo ořechy.

3. Nalijeme další část těsta a znovu přidáme dle chuti třeba kakao nebo čokoládu a dolijeme.

4. Pečeme 20-25 minut na 180 stupňů.

autor: Zuzana Plíšková