Buchta „šup šup“
Recept nám poslala babička ze Svatobořic, v jejíž rodině se buchta těší popularitě přes padesát let. Přitom vznikla jako nápad na využití starších zavařeninm které nestíháte spotřebovat.
Budete potřebovat:
4 vejce
300 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
větší sklenice (0,7 l) ovocného kompotu (případně menší v kombinaci s řidším džemem)
Postup:
1. Smícháme vejce, oba cukry, kakao, mouku a prášek do pečiva.
2. Vmícháme zavařené ovoce i se šťávou (případně s džemem), vlijeme na vymaštěný plech.
3. Poté na těsto můžeme nasypat sekané ořechy, nebo strouhaný kokos.
4. Pečeme při 180 stupních asi 35-40 minut.
5. Pokud jsme buchtu nijak nezdobili, můžeme ji po upečení polít čokoládou a ozdobit barevným sypáním.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.