Čatní z červené řepy
Připravujete večírek nebo jen posezení s přáteli u něčeho dobrého? Tohle vynikající a zdravé čatní bude ozdobou jakéhokoliv pohoštění. Recept doporučuje Zuzka Plíšková.
Budete potřebovat:
3 střední červené řepy
2 cibule
1 jablko
200 - 250 ml vinného octa
šťáva z 1 menšího pomeranče
200 g cukru
mletý kmín
špetka mletého hřebíčku
sůl, pepř
Postup:
1. Řepu upečeme v alobalu, nebo uvaříme doměkka.
2. Oloupeme a vychladlou nakrájíme nadrobno.
3. Cibuli a jablko oloupeme a nasekáme.
4. Společně s ostatními surovinami dáme do hrnce a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.
5. Zmírníme plamen a takto vaříme asi hodinu do té doby, než vznikne hustší jednolitá směs.
6. Ještě horké rozdělíme do menších sterilovaných skleniček, zavíčkujeme a obrátíme na chvíli dnem vzhůru.
7. Podáváme k sýrům nebo topinkám.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka