Čert
Tohle trochu ostřejší jídlo doporučuje Zdislava Kuřinová z Blatnice pod Svatým Antonínkem připravovat pro větší sešlosti. Neuvádí sice přesné poměry, ale obvykle počítá asi 150 gramů masa na osobu a zeleninu podle sešlosti - jak počtu lidí, tak obliby jednotlivých druhů.
Budete potřebovat:
hovězí zadní
vepřové plecko
sádlo
zbojnický salát
zeleninový salát
lečo
směs sterilované zeleniny
čerstvá paprika červená, nebo zelená
cibule
feferonka
kečup
hořčice
paprika mletá sladká
paprika mletá pálivá
sůl, pepř
Postup:
1. Cibuli a papriku nakrájíme na proužky, maso na kostky.
2. Na sádle cibuli zpěníme, přidáme papriku a poté hovězí maso.
3. Když změkne, přidáme vepřové a po změknutí ostatní suroviny.
4. Dále už nezahušťujeme, podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.