Červená řepa z Traplic
Recept od paní Růženy Pekárkové zazněl v Apetýtu 29. září.
Suroviny
2 kg červené řepy; 2 kg zelí; 400 g cibule; 4 lžíce soli; 1,5 l vody; 0,5 l octa; 400 až 500 g cukru
Postup:
Nastrouháme řepu, nakrouháme zelí a nakrájíme cibuli. Smícháme a povaříme v nálevu přibližně 10 minut.
Zavařujeme 20 minut na 80 stupňů. Dáváme do sklenic - používáme jako oblohu nebo přílohu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka