Chlapský štrúdl

Znáte to - pro některé lidi je prostě nejlepším moučníkem řízek. Nebo klobása. A právě pro takové typy (které se ale navzdory názvu receptu najdou mezi oběma pohlavími) je určený tenhle štrúdl, který peče Renata Lišková z Martinic.

Budete potřebovat:

1 listové těsto
sklenice zavařeného bílého zelí (ne kysaného)
2 jitrnice
vejce na potření

Postup:

1. Zelí necháme okapat a vymačkáme přebytečný nálev.

2. Jitrnice oloupeme, promícháme a spojíme se zelím.

3. Listové těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme.

4. Plníme připravenou směsí, zavineme, dáme na plech a potřeme rozkvedlaným vejcem.

5. Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.

6. Můžeme podávat samotný, anebo s bramborovou kaší vylepšenou škvarky.

autor: Zuzana Plíšková