Cibulová omáčka
Pokud máte rádi chuť cibule, tohle je recept přesně pro vás. Je od Libora Mlaskače z Nedvědice.
Budete potřebovat:
1 kg cibule
250-300 g cukru
červené víno
ocet
vývar (případně voda)
chilli
sůl
Postup:
1. Cibuli nakrájíme nahrubo na kostičky a orestujeme.
2. Až zesklovatí, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat.
3. Zalijeme trochou vývaru, nebo vody a necháme vyvařit.
4. Pak přidáme víno, trochu octu, sůl, chilli a vaříme asi 4-5 hodin, dokud cibule úplně nezměkne.
5. Během vaření přiléváme dle potřeby vývar, nebo víno.
6. Ke konci vaření necháme tekutinu odvařit, aby vznikla hustá kaše, dochutíme solí.
7. Hodí se ke všem druhům masa, jak teplá, tak studená.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.