Citrónový koláč pod peřinou

Darujte svým blízkým sladké potěšení! Vyzkoušejte tento Recept od Zuzky Plíškové.

Suroviny:
150 g hladké mouky
3 lžíce cukru
špetka kypřícího prášku
vejce
90 g změklého másla

Připravte si taky:
250 g krupicového cukru
30 kukuřičného škrobu
4 žloutky
šťáva ze 4 citrónu a kůra zhruba ze dvou
2 lžíce másla
300 ml vody

Budeme ještě potřebovat:
4 lžíce vody
4 bílky
lžička kukuřičného škrobu
150 g cukru

Postup:
Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme měkké máslo a důkladně zpracujeme.

Citrónový koláč pod peřinou

Nakonec zapracujeme vejce a spojíme v těsto. Vtlačíme rovnoměrně do koláčové formy a pečeme při 190 stupních asi 20 minut.

Náplň:
V rendlíku smícháme cukr a škrob. Přidáme žloutky, kůru a šťávu a promísíme metličkou. Dolijeme vodou a zahříváme. Za stálého míchání přivedeme k varu.

Povaříme asi minutu a odstavíme. Přimícháme kousek másla. Nalijeme na korpus a zakryjeme potravinovou fólií. Dáme vychladit.

Sněhové pusinky:
Ve vodní lázní smícháme škrob a vodu. Zahříváme a mícháme, dokud směs nezhoustne. Odstavíme ze sporáku a zapracujeme bílky a cukr. Vrátíme na plotnu a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.

Odstavíme z plotny a vyšleháme do polotuha, až bude směs dělat špičky. Naneseme sníh na koláč, nejlépe cukrářským sáčkem a pečeme při 180 stupních asi 20 minut, dokud povrch lehce nezhnědne. Necháme asi na 8 hodin vychladit.

autor: Zuzana Plíšková