Cizrnový guláš
Vyzkoušejte recept od Marie Štoplové z Moravského Krumlova.
Budete potřebovat:
500 g sterilované cizrny
červená, žlutá a zelená paprika
200 g cibule
česnek
50 g rajčatového protlaku
mletá paprika
majoránka
sůl, pepř
Postup:
1. Nakrájenou cibuli a česnek usmažíme dozlatova.
2. Přidáme cizrnu, rajčatový protlak, mletou papriku, trochu vody a prohřejeme.
3. Cizrnu asi z 1/3 rozmixujeme tyčovým mixérem, abychom omáčku zahustili.
4. Přidáme nakrájenou papriku a znovu povaříme.
5. Nakonec dochutíme majoránkou, solí, pepřem a česnekem.
6. Podáváme s pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.