Čočková pomazánka s uzeným tofu
Recept z Apetýtu s Blankou Kovandovou, který zazněl ve vysílání v úterý 16. dubna.
Ingredience:
150 g hnědé čočky, cibule, 200 g uzeného tofu, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, sůl, majoránka, lžíce sojové omáčky a sterilovaná okurka
Postup:
Večer předem namočíme 150 g hnědé čočky do studené vody, druhý den vodu slijeme, zalijeme čistou, přidáme jednu rozpůlenou cibuli a uvaříme doměkka.
Uvařenou čočku slijeme, cibuli nevyhazujeme, přidáme 200 g pokrájeného uzeného tofu, dva stroužky česneku, 4 lžíce oleje, sůl, majoránku, lžičku sojové omáčky a rozmixujeme dohladka. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou sterilovanou okurku.
Podáváme nejlépe namazané na křupavém domácím chlebu, s domácími vajíčky a prvními statečnými zelenými bylinkami ze zahrádky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.