Čokoládové košíčky s karamelem
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Přibližně na 20 košíčků budete potřebovat:
200 g krystalového cukru
80 g na kostičky nakrájeného změklého másla
cca 100 ml tučné smetany ke šlehání (o pokojové teplotě)
3-4 tabulky hořké čokolády a trochu másla
Postup:
1. V rendlíku rozpustíme na mírném plameni cukr. Jakmile zkaramelizuje, přidáme za stálého míchání máslo a mícháme, dokud se nerozpustí (hodně to bublá, takže opatrně).
2. Odstraníme z plotny a za stálého míchání přidáme smetanu. Necháme povychladnout.
3. Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni a po troškách rozdělíme na dno malých papírových košíčků. Strany potřeme čokoládou pomocí štětečku nebo oblé strany lžičky. Dáme na chvíli do lednice.
4. Košíčky naplníme karamelem a vršky ozdobíme zbytkem čokolády. Potom dozdobíme dle libosti.
5. Dáme znovu do lednice alespoň na hodinu a potom na závěr odstraníme papírové košíčky. Skladujeme v lednici.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.