Čokoládový dort

Upečte domácí narozeninový dort! Světlý korpus a výborný čokoládový krém podle receptu Ivany Flajšingerové z Židlochovic potěší určitě každého oslavence.

Budete potřebovat:

těsto:
1 vejce
2 g soli
125 g mletého cukru
250 g mouky (půl na půl hladká a polohrubá)
125 g másla

krém:
200-250 g hořké čokolády
200 g smetany
80 g másla

Postup:

Těsto:

1. Ušleháme do pěny vejce s cukrem a solí.

2. Přidáme mouku, máslo a vypracujeme rukou.

3. Pak ručně vymačkáme do dortové formy.

4. Pečeme na 150-180 stupňů 20-30 minut.

Krém:

1. Vezmeme smetanu, do ní nalámeme čokoládu, ohřejeme (pozor, nesmí se vařit), jemně rozmícháme, ušleháme metličkou.

2. Po vychladnutí zamícháme máslo a nalejeme na upečený korpus.

autor: Zuzana Plíšková